Dacă ai ajuns în ţinutul unde verdele este mai intens ca oriunde iar cerul mai senin şi mai aproape de oameni, ai ajuns în Bran, la confluenţa dintre Carpaţii, Orientali, Carpaţii Meridionali şi Depresiunea Transilvaniei. Eşti în inima României, într-unul dintre cele mai importante puncte de referinţă ale istoriei, culturii şi tradiţiei româneşti. În acestă cetate a naturii construită de Divinitate cu multă dragoste şi dată oamenilor să se bucure de ea, ori de unde vei intra vei fi întâmpinat de munţi înalţi ce îţi oferă o privelişte ameţitoare şi de oameni frumoşi. Crestele înalte ale munţilor Bucegi şi Piatra Craiului înconjoară şi ocrotesc încă de la începutul lumii această zonă, iar în interiorul lor curg dealuri ce se revarsă până în Cheile Turcului unde de sute de ani stă măreţ şi impozant Castelul Bran.

Branul este unul din puţinele locuri din România ce conservă cu sfinţenie tradiţiile străbune şi frumuseţea naturală a ţinuturilor sale. Varietatea oferită de aceasta staţiune turistică te încântă fie că eşti iubitor deistorie, amator de trasee turistice sau de sporturi de iarnă, pasionat de artă fotografică sau chiar împătimit de sporturi extreme. Acest sanctuar al naturii ascunde legende străvechi şi mistere, cetăţi medievale şi peşteri neexplorate, pe care le puteţi descoperi şi experimenta la Bran.

De asemenea şi zona Moieciu este locul ideal de petrecere a unei vacanţe reuşite în mijllocul naturii, întrucât beneficiază de un cadru natural cu peisaje de invidiat, de un aer ozonat benefic sănătăţii, de produse gastronomice tradiţionale apetisante şi ecologice, de o linişte apăsătoare completată de susurul apelorcristaline de munte şi nu în ultimul rând de gospodari harnici, pricepuţi şi ospitalieri.

Vă aşteptam să beneficiem şi să ne bucurăm împreună de aceste minunate daruri oferite de natură.

Nu uitaţi însă nici de comuna Fundata, situată între Parcul Naţional Bucegi şi Parcul Naţional Piatra Craiului, comuna aflată la cea mai mare altitudine din România (1360 m).

Comuna Fundata este la înălţime nu numai prin altitudine. Vei găsi aici peisaje montane ce îţi tăie răsuflarea, vor respira cel mai curat aer (aşa cum o demonstrează staţia de măsurare a aerului amplasată în zonă), vor cunoaşte oameni primitori, obiceiuri şi tradiţii nealterate, arhitecutură veche autentică, se vor delecta cu mâncare bună şi sănătoasă, sau se vor putea recreea practicând sporturi de iarnă, drumeţii, mountainbike.

De vei ajunge şi tu aici, ia cu tine în gândurile tale tot ce ai mai frumos, lasă în schimb respect faţă de natură, istorie şi oameni, nu clinti nimic din locul lui. De vei întâlni o floare bucură-te de ea, nu mişca lespezi de piatră de la locul lor, lasă pădurea verde, lasă-ţi amprenta pe ziduri doar atingându-le fără a scrie. Ia cu tine poveşti şi legende, mergi mai departe şi spune-le şi altora.